THE SMART TRICK OF BARTHOLIN KISTI KANAR Mı THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing

The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing

Blog Article

Dış gebelik kendiliğinden sona erme eğiliminde olmadığından tıbbi müdahale gerektirmektedir. Ayrıca unutmamak gerekir ki dış gebelik durumunda herhangi bir şekilde sağlıklı doğum beklenmez.

Eğer hamile olduğunuzu biliyorsanız ve bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz, derhal doktorunuzla iletişime geçmelisiniz veya acil tedavi aramalısınız.

Bir takım hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebeliğin ortaya çıkmasında bir rol oynayabilir.

Dış gebeliğin tehlikelerinden korunmanın en kolay yolu adet gecikmesi olduğunda vakit kaybetmeden doktora gitmektir. Bu sayede en erken zamanda saptanan dış gebelik kadına ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.

Ameliyat sonrası ilk haftada mümkün olduğunca dinlenin ve sonraki haftalarda toleransınıza göre aktivitelerinizi artırın.

Dış gebelik, anne sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve uygun tedavi gerektirir. Dış gebelik komplikasyonları, durumun ciddiyetini artworkırabilir ve hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gereken durumları içerebilir.

Hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebelik gelişiminde rol oynayabilir.

Ancak dış gebelikte embriyo fallop tüpüne veya başka bir bölgeye yerleştiğinde embriyonun çevresinde bir kese oluşmaz. Bu nedenle dış gebelik normal gebelikten farklı bir semptom ve tedavi gerektirir.

Dış gebelik tedavisinde en uygun yöntem, anne adayının sağlık durumu, gebeliğin ilerleyişi ve diğer faktörlere bağlı olarak seçilir. Bu nedenle kadın doğum uzmanına danışılarak en doğru tedavi yöntemi belirlenmelidir.

ÇAlright erken teşhis edilen ve bekleme politikası uygulanan hastalarda her gün veya gün aşırı kontroller yapılır, tüm kontrollerde kan testleri ve ultrason ile durumu yakından takip edilir.

Rahim içi gebeliklerde olduğu gibi, dış gebelikte de eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa daha sonraki gebeliklerde oluşabilecek bebeği koruma amacı ile kan uyuşmazlığı iğnesinin mutlaka yapılması önerilir.

Rahim ağzı gebeliği, döllenmiş yumurtanın rahim ağzına yerleşmesidir. Bu durumda, rahmi besleyen büyük bir kan damarının tıkanması nedeniyle yüksek kanama riski vardır ve vajinal kanamaya neden olur. Bazen, gebelik sona erdikten sonra bile kanama durdurulamaz ve rahmin alınması gerekir.

Bu risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini minimize etmek için gerekli önlemleri almalıdır.

Dış gebelik tıptaki adı ile ektopik gebelik olarak da adlandırılmaktadır. Aynı zamanda tubal gebelik, kornual Ayrıntılar Burada gebelik, intersiyel gebelik, gizli gebelik gibi isimleri ve farklı türleri de bilinmektedir.

Report this page